No show

Helaas zien we regelmatig dat patiënten voor een gemaakte afspraak niet op komen dagen, dit noemen we een no show. Dit kost tijd die de dokter, assistente of praktijkondersteuner had kunnen besteden aan een andere patiënt. U kunt een afspraak bij de dokter of doktersassistente dezelfde dag (liefst in de ochtend) afzeggen, bij de praktijkondersteuner kan dit tot 24 uur van te voren.

Om no shows te verminderen ontvangt u voor de afspraak automatisch een herinnering. Daarnaast voeren wij een no show beleid om no shows te ontmoedigen. Patiënten ontvangen bij de eerste keer no show in een kalenderjaar een waarschuwing. Bij iedere opvolgende no show wordt een boete in rekening gebracht. Deze boete moet bij de praktijk betaald worden voordat u een nieuwe afspraak kan maken. Bij medische spoed geldt dit uiteraard niet.De indicatie medische spoed wordt bepaalt door de dokter(sassistent).

De boete bedraagt:

  • €25,00 voor een consult bij de huisarts / doktersassistente
  • €35,00 voor een consult bij de praktijkondersteuner (GGZ of somatiek) en een dubbel consult bij de huisarts / doktersassistente

Wij hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.